Detaljnije o fitoterapiji

Povijest & značajke

Liječenje biljkama bio je prvi oblik medicine, a dugo i jedini koji je čovječanstvo poznavalo. Nazive fitoterapija i fitoterapeutici (fitoterapeutski pripravci) uveo je francuski liječnik Henri Leclerc dok se Aviceni perzijskom liječniku i filozofu, pripisuje usavršavanje mnogih postupaka kojima se iz biljnog materijala ekstrahiralo eterično ulje. Danas se suvremena fitoterapija klasificira kao znanstvena medicina koja čini osnovu prevencije i pomoći u izlječenju raznih bolesti ili poremećaja. Znanstvene discipline koje ispituju sastav i farmakološku opravdanost primjene ljekovitog bilja često daju prednost biljnim pripravcima pred kemijskim preparatima.

Suvremena fitoterapija

Suvremena fitoterapija nije “alternativna medicina”, već dio znanstvene medicine i čini osnovnu prevenciju i pomoć pri izlječenju raznih poremećaja/bolesti. Kod provođenja fitoterapije treba biti strpljiv jer su djelovanje, a time i rezultati spori. S ljekovitim biljem ne možemo sve izliječiti, ali s njime unosimo u organizam vrlo vrijedne tvari (eterična ulja, vitamine, prirodne antioksidanse, flavonoide, minerale, enzime… ), te ga jačamo i činimo otpornijim, poboljšavamo metaboličke procese, odstranjujemo štetne tvari iz organizma. 

Savjetovanje

Kako bi olakšali borbu sa zdravstvenim tegobama, u našoj ponudi možete pronaći usluge osobnog fitoterapijskog savjetovanja.

Radionice

Pogledajte popis naših radionica po Vašoj želji i u Vašem domu.

Status vitamina i minerala

Provjera statusa vitamina i minerala vrši se pomoću Vitastiq uređaja koji prati i očitava stanje, odnosno razinu 30 vitamina i minerala u tijelu.

Što je aromaterapija?

Aromaterapija je grana fitoterapije kojoj je cilj poboljšavanje zdravlja i sprječavanje bolesti. Naglasak je na jačanju imunološkog sustava i traženju uzroka problema, te načinu njegova rješavanja. U praksi aromaterapije se koriste prirodni biljni ekstrakti poput eteričnih ulja, hidrolata i biljnih ulja, za ozdravljenje tijela, uma i duha. Primjena ovih ekstrakata promiče usklađivanje emocionalnog, tjelesnog i duhovnog zdravlja. Prirodni biljni ekstrakti se mogu koristiti na različite načine: inhalacijski, dermalno, oralno, rektalno i vaginalno. Unutarnju upotrebu aromaterapije na ovaj način savjetuje samo iskusni i kvalificirani aromaterapeut (!!!) i to primjenom proizvoda profesionalno formuliranih za unutarnju upotrebu (npr. kapsule ili mješavine koje sadrže ne razrijeđena eterična ulja).

Povijest aromaterapije

Stari Egipćani su miris cijenili u mnogim oblicima- u kozmetičkim pripravcima, u ljekovite svrhe, te kao dio svoje vjerske prakse. Stari Rimljani su miris doživljavali kao statusni simbol, a dobar dio Rimskog visokog društva bio je poznat u korištenju uobičajenih biljaka poput lavande i ruže . U svakodnevnom životu, Rimljani su pomogli u širenju znanja o aromatičnim biljkama diljem Rimskog Carstva na mjesta poput Velike Britanije, što je dovelo do široke uporabe aromatičnih biljaka tijekom srednjovjekovne Europe. 

Kontaktirajte nas!

Obratite nam se s povjerenjem! Vaše osobne podatke koristit ćemo isključivo u svrhu ostvarivanja komunikacije s Vama.

Email Adresa

info@theriaca.hr

Kontakt broj

095 919 3469

LOKACIJA

Vinogradske Stube 9
Zagreb, 10000